shtypidites.com - Behgjet Pacolli njësoj si Gjon Marka Gjoni ?

Nga BlerimUka https://www.kapsit.com

Intelektualët shqiptarë qofshin katolikë, bektashinj, ortodoksë apo muslimanë bashkëpunonin për një ideal të përbashkët dhe nje komb. Është e logjikshme të afirmohet se katolikët e pengonin jashtë mase Serbinë që t'i quajë shqiptarët mbeturina të perandorisë osmaine në Evropë. Kështu, përmes një plani makiavelik të përgatitur mirë, serbët e udhëhequr nga Nikola Pasic (Nikolla Pashiqi) arritën ta bindnin Gjon Marka Gjonin që ta shpallte Republikën e Mirditës. Për ta kërkuar njohjen, ky i fundit e dërgoi kushtetutën e shtetit të tij në Beograd. Ajo kushtetutë, meqë vjen nga Dera e Gjonmarkajve që e kontrollonte Kanunin, nuk mund të ishte gjë tjetër përveç Kanunit.

Duhet të jeni të kyçur për ta dërguar këtë mesazh tek miqt. Nuk keni llogari ende ? bashkohuni me ne tani , dhe sigurisht është falas!
Duhet të jeni të kyçur për ta dërguar këtë mesazh tek grupi. Nuk keni llogari ende ? Bashkohuni me ne tani , dhe sigurisht është falas!

Login Në My Site

Nuk keni llogari ende? Bashkohuni me ne, është falas!